WORKSHOP: Hur gör vi så att alla känner sig välkomna?

Kl. 14.00-16.00

Hörsalen Donnerska huset, Donners plats 1. Visby

Att tillsammans med certifierade utbildare från RFSL-Gotland reflektera kring hur vi bemöter alla människor på ett bra sätt och undviker att omedvetet diskrimintera de av oss som identifierar sig som hbtq+-personer. 

Målgrupp: Medarbetare inom Region Gotland, andra myndigheter, ideella organisationer och näringslivet.

Kontakt: Veronica Hermann

Mail: veronica.hermann@gotland.se

Telefon: 0498-269029

Arr: RFSL och Region Gotland.


Världen är full av kukar - en del är riktigt vackra

Kl. 14.00-16.00

Visby Stadsodling/Langska Huset, Kopparviksgatan 7, Visby.

En konstutställning som är ogenerat kukfixerad. Kuken bryts ner till vackra färger och former i målningar, illustrationer och objekt. 

Arrangör: Morgan Å Eriksson


VÄLKOMMEN TILL F! GOTLANDS REGNBÅGSFIKA!

Kl. 16.00

Fi's lokal Söderväg 1.

Varmt välkomna till F! Gotlands regnbågsfika! Som en del av Gotland Pride 2019 öppnar vi vår lokal för alla som är sugna på att fika, prata politik, träffa representanter från F! Gotland eller bara hänga tillsammans i vår mysiga lokal på Söderväg 1. Vi dukar fram veganskt fika såsom smörgåsar, kaffe, te och kakor och på plats finns representanter från vår styrelse, politikergrupp och Unga Feminister Gotland. Varmt välkomna!

Lokalen är tillgänglig med rullstol.

Arr: Feministiskt initiativ


Dragworkshop på Fenix!

Kl. 18.00-20.30

Fenix Ungkulturkus, Norra Hansegatan 6B

Är du mellan 16-25 och vill testa på olika könsuttryck? Kom till Fenix och testa drag! Vi har smink och kläder som du kan testa, eller så tar du med dig eget! Tillsammans snackar vi om könsnormer, maskulinitet och femininitet och testar allt från gångstil och kroppsspråk till röstläge och glittrigt nagellack. På plats kommer det också att finnas möjlighet att ta porträttbilder för den som vill. Varmt välkommen!

Arr: Fenix


Pride på Folkan!

Kl. 19.00-21.00

Gotlands Folkhögskola, Kustparksvägen 6, Fårösund

Välkomna till en kväll i regnbågens färger på Gotlands Folkhögskola i Fårösund. Ella Music Education tillsammans med Skrivarlinjen bjuder på akustisk musik,  poesiläsning och en mysig kväll. Vi kommer att spela gamla godingar, nyskrivet material och allt däremellan. Det kommer även att finnas veganskt fika att köpa. 

Fri entré! Alla välkomna!

Arr: Ella Music Education, Gotlands Folkhögskola Fårösund. 


HBTQ-quiz på UM

Kl. 8.00-17.00

Visby Ungdomsmottagning, Brömsebroväg 8

Kom och testa era HBTQ-kunskaper hos oss på ungdomsmottagningen! Under hela veckan går det att komma och fylla i vårt HBTQ-quiz som finns i väntrummet. I slutet av veckan lottar vi fram en vinnare bland de som haft flest rätt. Välkomna!

Arr: Visby UM


Kundkortskväll på ICA Maxi

Kl. 15.00-20.00

ICA Maxi

Maxi bjuder in till kundkortskväll. Vi bjuder på smakprov på Pridebakelsen, som också kommer att säljas i butiken. 10:-/per såld bakelse går till RFSL. Massor av andra roliga producenter kommer vara på plats som erbjuder smakprov och berättar om sina produkter. Allmän happening i butiken. Pridebakelsen kommer att säljas mellan tisdag och söndag hela veckan. 

Arr: ICA Maxi Visby